Despre mine

Workshopuri, cursuri, acreditări

Psiholog- licențiat de către Universitatea Hyperion, Facultatea de Psihologie-Sociologie și Științe Politice, Promotia 2007.

Formare de bază în Psihoterapie Integrativă, în cadrul Asociației de Psihoterapie Integrativă, Școala Richard Erskine 01.06.2012-01.12.2014.

Voluntariat în cadrul Asociației de Psihoterapie Integrativă-2015 – 2016.

Psihoterapeut sub supervizare 2015-2018 în cadrul Asociației de Psihoterapie Integrativă, Școala Richard Erskine.

Schimbare treaptă, Autonom Practicant, 2019.

Atestat de liberă practică emis de Colegiul Psihologilor din România.

Membru al Asociației de Psihoterapie Integrativă(API).

Dezvoltare personală 4 ani, din care 150 de ore în cadrul “Programului de dezvoltare personală tip maraton psihoterapeutic” desfășurat sub formă de terapie de grup si individual – “Simbolul Măștilor” cu două sesiuni de tabară de 7 zile(2013) și respectiv 8 zile(2014) în cadrul   Asociației de Psihoterapie Integrativă în colaborare cu Clinica Psihosucces,  restul reprezentând terapie individuală în cadrul clinicii Psihosucces.

Inregistrare formă de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică– Matei Dorothea Nicoleta- Cabinet Individual de Psihologie 2016.

Despre mine

Numele meu este Dorothea-Nicoleta Matei sunt psiholog, psihoterapeut integrativ, școala Erskine, autonom practicant, acreditat de Colegiul Psihologilor din România cu drept de liberă practică.

Sunt absolventă a Facultății de Psihologie – Sociologie și Științe Politice, specializarea Psihologie – Sociologie, promoția 2007 din cadrul Universității Hyperion.

Apropierea mea de psihoterapie a început în primă instanță ca și client, ulterior terapeutul meu care este și Președintele Asociației de Psihoterapie Integrativă(API) m-a îndrumat să urmez cursurile de Formare în Psihoterapie Integrativă, văzând în mine calități de care eu nu eram conștientă la acea vreme. Inițial am protestat, cum îi stă bine unui neîncrezător în forțele proprii, apoi gândindu-mă mai bine, mi-am luat inima în dinți și am acceptat.

Au urmat ani de cunoaștere, de redescoperire a mea, de contact cu propriile emoții, decizii din trecut, unele bune, altele lăsând urme în sufletul meu pe care am reușit să le rezolv cu ajutorul terapiei integrative, decizii de scenariu, iertare, împăcare cu trecutul, aprofundarea și înțelegerea propriilor decizii, persoanelor pe care le-am atras în viața mea, comportamentelor, emoțiilor, gândurilor, injoncțiunilor primite de la părinți, a driverelor, a miniscenariului și lista poate continua.

Dar cea mai mare luptă am dat-o cu iertarea, iertarea mea dar și a oamenilor cu care eu am interacționat, însă până la urmă cea mai importantă pe lângă iertare este acceptarea, acceptarea ta ca om, ca persoană, relația pe care o ai tu cu tine însuși, cât de mult te cunoști, te apreciezi, te iubești și câtă grijă ai de nevoile tale.

În viață acceptăm, iertăm, alegem, alegem școala pe care vrem să o urmăm, oamenii cu care interacționăm, locul de muncă, ne alegem prietenii, alegem ce vom îmbrăca, alegem să rămânem într-o relație sau să fim liberi și independenți.

Activitate

Activitate –  la cabinet din 2016 am întâlnit probleme legate de anxietate, stres, stimă de sine scăzută și lipsa încrederii, timiditate, tulburări alimentare, tulburări de somn, atacuri de panică, fobii pe care le-am abordat într-un cadru securizant, cu confidențialitate, fără a judeca clientul. Relația terapeutică este foarte importantă de aceea abordez fiecare caz cu empatie, respect, acceptare și confidențialitate.

Cursuri:

Martie 2015- Mai 2015– Trauma- abordare psiho-integrativă (EMDR), modulul 1 și modulul 2 –București, Camelia Stavarache, – formator și supervizor- Psihoterapie Integrativă. Număr credite 60.

2016 – Teste Proiective- Centrul Confident training&Psihologie- Testul Arborelui- pentru testarea adulților, adolescenților și copiilor; Testul Persoanei- pentru testarea adulților, adolescenților, copiilor; Testul Familiei- adresat cu precădere copiilor și adolescenților.
2016 – Depășirea Dependențelor( de substanțe, jocuri de noroc, sex, etc)- Centrul Confident&Psihologie.
2018– “Managementul Furiei”- Asociația pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale și Educaționale Catharsis- 07.Iulie. 2018, Număr credite- 10- Formator Dr.Zoe-Doina Nita.
2018– Curs Profesional de  Hipnoza Științifică în cadrul NLP INSTITUT( certificat de Tom Silver- master trainer în hipnoză)-  susținut de Dorel Butuca, specialist NLP, dezvoltare profesională, hipnoză. Curs acreditat Internațional de Asociația Internațională de Hipnoză – I.H.A. și Asociația Internațională a Practicienilor în Medicină Holistică – I.P.H.M.  Date de desfășurare:

Modulul 1– 27- 28. Oct.2018.
Modulul 2- 24-25 Nov. 2018.
Modulul 3- 12-13 Ianuarie 1019.
Modulul 4– 23-24 Feb.2019.

2019– Curs alcoolism – Asociația de Psihoterapie Integrativă.
2020 – Terapia scenariului, abordare Integrativă.
2021– Curs Consilier dezvoltare personală, mai-iunie.
2021– Metode și tehnici interactive de autocunoaștere și dezvoltare personală în lucrul cu copii și adolescenți- Asociația Catharsis, decembrie.

Participări la Workshop-uri 2013 până în prezent -

“Psihoterapia Integrativă a Scenariului”- București, Dr. Richard Erskine, Formator și Supervizor IIPA. Fondatorul și Președintele Asociației  Internaționale de Psihoterapie Integrativă.

“Nevoi Relaționale- “Relational Needs”- București,  Amaia Mauriz Etxabe- Spania-Formator și Supervizor Internațional, Președintele Asociației Spaniole Bilbao de Psihoterapie Integrativă.

“Travaliul Doliului”- București, Elena Guarella, Formator și Supervizor Internațional în Psihoterapie Integrativă , Președintele Asociației de Psihoterapie Integrativă din Italia- IANTI.

“Introiectul”- Anthony Janetty( USA)- București, Supervizor Internațional și Formator Principal la Institutul de Psihoterapie Integrativă de la New York.

“Hipnoză”- București, Dr. Turcu Iustin, Vicepreședintele Asociației de Hipnoză Ericksoniană.

“Terapii corporale – Respirația”- București, Carmen Lovinescu, Formator și Supervizor în Psihoterapie Integrativă.

“Rușinea – abordare clinică, București- Isabella Nuboloni, Supervizor în Psihoterapie Integrativă, IANTI.

“Scenariul de viață, Atașament și Mască Socială”- București- Elena Guarella, Președintele Asociației de Psihoterapie Integrativă din Italia.

Sad teenager deep in thoughts at psychological therapy
couple-visiting-psychologist-QWGR3F9.jpg

Conferințe cu credite acordate de Colegiul Psihologilor din România:

2016- Conferința de Psihoterapie Integrativă- 2016: “Capcanele Fericirii: vulnerabilitate sau autenticitate”.

2017- “Maratonul depresiei”- Amaya Mauriz Etxabe- Spania 14-15-16 Iulie 2017, București, Formator și Supervizor Internațional, Președintele Asociației Spaniole Bilbao de Psihoterapie Integrativă.

2018- “Conferința de Psihoterapie Integrativă “Pelerinajul Iubirii- Perspectiva relațională și Integrativă- Conferința de Psihologie cu participare internațională organizată de Asociația de Psihoterapie Integrativă, Școala Erskine în colaborare cu Asociația Internațională de Psihoterapie Integrativă- Decembrie 2018-. Locația Rin Grand Hotel București, Șoseaua Vitan Bârzești, nr. 7D.