Servicii
Psihoterapie individuală tineri, adulți, pensionari
Ședința de psihoterapie individuală are o durată de 50 de minute, desfășurându-se online în intimitatea casei tale ori la birou sau față în față la cabinet, oferindu-ți confidențialitate, siguranță, respect, empatie, acceptare fără a fi judecat.
În cadrul terapiei personale putem discuta despre lucruri intime care pot provoca emoții cum ar fi – tristețe, vinovăție, însingurare, neajutorare.
Psihoterapia îți poate îmbunătăți relația cu ceilalți, te ajută să găsești soluții la anumite probleme și reduce semnificativ sentimentele de suferință. Dar nu există garanții asupra a ceea ce vei trăi.
Schimbarea presupune efort și motivație din partea ta iar ca psihoterapia să fie de succes va trebui să lucrezi asupra lucrurilor pe care le discutăm, atât în timpul ședințelor noastre cât și acasă.
Te pot ajuta dacă
- ești singur și simți că ceilalți nu te înțeleg
- ești timid și nu ai curajul să spui NU
- ai o stimă de sine scăzută, ești anxios și faci atacuri de panică
- ești depresiv
- nu reușești să-ți păstrezi locul de muncă
- ai pierdut pe cineva drag și ai nevoie de suport
- vrei să știi cum te-au influențat părinții tăi și dacă acele influențe au lăsat urme în viața ta
- vrei să te dezvolți personal, să te cunoști și să înțelegi de ce atragi în viața ta un anumit tipar de oameni sau anumite situații
- dorești să vezi partea plină a paharului, să-ți schimbi modul de a te raporta la o situație, să schimbi un comportament care te deranjează
Consiliere dezvoltare personală
Consilierea pune accent pe autocunoaștere, se ocupă de oamenii sănătoși din punct de vedere psihic și se centrează pe prezent și viitor iar programul de consiliere se desfășoară pe o perioadă scurtă de timp.
Prin comparație, psihoterapia se centrează pe trecut și pe cauze, procesul terapeutic durând mai mult timp.
Consilierul pentru dezvoltare personală este un specialist care lucrează cu persoane sănătoase din punct de vedere psihic, care au nevoie să depășească anumite crize existențiale sau diverse stări cu care se confruntă în viața personală și profesională, valorificând resursele și potențialul propriu.
Consilierul pentru dezvoltare personală stimulează identificarea și alegerea soluției optime de către fiecare client pentru sine însuși, pentru diminuarea nivelului de stres, înlăturarea confuziei, tensiunilor acumulate și a blocajelor pasagere apărute în viața personală sau profesională.
Intervenția consilierului constă în ghidarea, susținerea și încurajarea clientului, prin intermediul unor tehnici specifice, în vederea descoperirii resurselor proprii și a conștientizării punctelor critice și a posibilităților de depășire a situațiilor dificile.
Rolul consilierului nu este de a oferii soluții gata fabricate ci de a-l ghida pe client pentru a le descoperi singur.
Consiliere cuplu
În orice cuplu soții, partenerii, prietenii, iubiții sunt egali, relația bazându-se pe respect reciproc, încredere, comunicare, acceptare, negociere, asumarea relației și responsabilitățile pe care fiecare le are în cuplu, acordarea spațiului intim dar și a timpului de calitate petrecut împreună, acceptarea familiei partenerului, rezolvarea problemelor apărute din motive neînsemnate care arată ce nevoie nesatisfăcută are celălalt, să te poți simți vulnerabil în relație fără teama de a fi criticat, să te simți util, să te poți exprima deschis, să îți creezi propriul stil, să îți urmezi visele și hobby-urile, fără ca celălalt să-ți interzică aceasta, evoluție atât pe plan personal cât și profesional pentru ambii parteneri.
Hipnoză
Hipnoza este o stare naturală a minții, o stare foarte relaxată a corpului în care crește capacitatea de concentrare și de focalizare a minții, care se întâmplă în fiecare zi și are loc când mintea conștientă se relaxează iar mintea inconștientă este receptivă la sugestii.
Unii oameni experimentează senzații de amorțeală, toropeală, greutate a corpului sau senzație că, corpul este ușor, senzație de furnicături, ușor, cald sau rece dar orice ai simți este foarte bine. Unii oameni merg foarte adânc în hipnoză iar alții superficial dar indiferent de gradul de hipnoză, clientul este în control și conștient.
Cu toții trecem de multe ori pe parcursul zilei și nopții prin starea de hipnoză. Suntem cu toții maeștri ai hipnozei dar nu știm să recunoaștem care este starea de hipnoză. Noi toți trecem prin stări mai superficiale de hipnoză atunci când conducem mașina, ne gândim la problemele noastre și nu ne dăm seama când am ajuns la destinație sau nu ne amintim detaliile drumului pe care l-am parcurs. De asemenea, suntem în aceeași stare atunci când suntem captivați de lectura unei cărți sau vizionarea unui film, astfel încât nu vedem ce fac ceilalți în jurul nostru sau nu îi auzim atunci când vorbesc cu noi. Ne aflăm în stare de hipnoză atunci când ne trezim dimineața, în stare de veghe, dintre somn și trezire, atunci când nu suntem cu adevărat adormiți dar nici treji pe deplin nu suntem. Trecem prin aceeași stare seara, înainte de a adormi.
Cea mai comună stare de hipnoză este starea în care intrăm atunci când ne uităm la televizor.
Persoana pe tot parcursul procesului de hipnoză este în control, aude tot ceea ce i se spune și poate ieși oricând din starea de hipnoză dacă dorește. Unii oameni intra în stare de somn după hipnoză, alții se trezesc la fel cum se trezesc din somn. Nu se poate să rămâi blocat în hipnoză iar în hipnoză clienții nu își dezvăluie secretele fără știrea lor. Oricând dorește să iasă din hipnoză, clientul poate face acest lucru prin a-și deschide ochii și astfel revine la starea de conștientizare de la nivel conștient.
În timpul hipnozei, nivelul de conștientizare al minții conștiente nu este constant, de aceea fluctuează de la 100% conștientizare până la funcționare minimă, depinzând de stimulii din mediul înconjurător. Mintea conștientă are tendința de a aluneca către somn odată ce stimulii se reduc.
În timpul ședințelor de hipnoterapie, hipnoterapeutul folosește această tendință a minții conștiente de a aluneca către o stare de funcționare minimă și creează condiții ca acest lucru să se întâmple. Hipnoterapeutul obține acest lucru prin a furniza sugestii clientului, sugestii care promovează relaxarea, liniștirea gândurilor și imitarea stării de somn, toate acestea pentru a reduce cantitatea informațiilor senzoriale care ajung la creier. Prin a cere clientului să-și închidă ochii în timpul ședinței și să-i țină închiși pe toată durata ei, se reduc astfel stimulii vizuali care pot activa mintea conștientă.
În hipnoză mintea conștientă poate fluctua de la 100% concentrare până la funcționare minimă și la un moment dat poate să fie complet detașată sau oprită. Persoana poate părea chiar că a adormit. De fapt, în timpul somnului, mintea subconștientă preia controlul și devine foarte receptivă la sugestiile pe care hipnoterapeutul le oferă.
Mintea subconștientă adică conștiința noastră eternă nu doarme niciodată, aceasta fiind pe deplin prezentă de-a lungul întregii noastre vieți. Numai mintea conștientă și corpul uman intră în stare de somn deci chiar dacă clientul doarme, mintea lui subconștientă este pe deplin activă și absoarbe informațiile furnizate de hipnoterapeut.
Psihoterapia traumei - EMDR-
Prescurtarea – EMDR – vine din engleză și înseamnă – desensibilizare și reprocesare prin mișcări oculare-
Este o terapie care a fost creată la sfârșitul anilor 80 în Statele Unite ale Americii. A fost inițial folosită în cazul traumelor veteranilor de război, dar foarte curând s-a dovedit a fi foarte eficientă în tratamentul tuturor simptomelor legate de stres și traume ( pentru simptome de stres posttraumatic, cum ar fi senzația de retrăire a traumei, coșmaruri, atacuri de panică, gânduri obsesive, anxietate și fobii, depresie, agresivitate, neliniște, probleme de somn – la orice te referi când te gândești la stres.
Este un gen de psihoterapie unde te gândești la ceva care te supără( cum ar fi o amintire dureroasă sau o problemă ) și eu o să-mi mișc mâna în fața ochilor tăi, înainte și înapoi. Nu are nimic de-a face cu ochii pentru că sunt și alte metode de stimulare, cum ar fi folosirea unor sunete sau bătăi ritmice.
Mișcările oculare, sunetele sau bătăile ritmice duc la o stimulare bilaterală a creierului – ambele emisfere cerebrale sunt activate în același timp.
În timpul terapiei pot apărea imagini, frânturi de amintiri, emoții dureroase dar tot ce trebuie să faci este să le observi și să le lași să treacă, ca și cum ai fi la cinematograf și privești un film, pentru că, creierul tău te va conduce exact acolo unde este nevoie.
Trebuie să fii pregătit întrucât vei simți emoții puternice, atât în timpul ședinței de EMDR dar și între ședințe, de aceea trebuie să ai mare grijă de tine pe tot parcursul terapiei.